IMF alensi Yhdysvaltain kasvuennustetta – Syynä Trumpin talouspolitiikan epäselvyys

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on alentanut ennustettaan Yhdysvaltain talouden kasvunäkymistä.

Syyksi se nimeää presidentti Donald Trumpin talouspoliittisten suunnitelmien epäselvyyden.

Aiemmin IMF oli nostanut ennustettaan Yhdysvaltain talouden kasvusta, koska se uskoi Trumpin veroelvytyksen piristävän taloutta.

– Meille on selvinnyt, että monista näiden suunnitelmien yksityiskohdista ei ole vielä tehty päätöstä, IMF sanoi tavattuaan Yhdysvaltain hallinnon edustajia.

Tammikuussa IMF nosti ennustettaan Yhdysvaltain talouden kasvusta 2,1 prosentista 2,3 prosenttiin vuodelle 2017 ja 2,5 prosenttiin vuodelle 2018. Nyt se palautti ennusteensa entiselle tasolle molempien vuosien osalta.

IMF kuitenkin kiitti Trumpin hallinnon aikeita valtionvelan alentamiseksi ja valtion investointien uudelleenohjaamiseksi infrastruktuurihankkeisiin.

Samalla se kritisoi Trumpin leikkauspolitiikkaa, joka iskee kohtuuttomasti erityisesti vähä- ja keskituloisiin kotitalouksiin. IMF myös varoitti Trumpin hallintoa vapaakaupan vastaisien toimien haitallisuudesta maan taloudelle.

Lähteet: AFP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and