Huippukoulun oppilaiden natsivideo järkyttää Ruotsissa

Tukholmalaisen huippukoulun oppilaiden viime syksyinen Auschwitzin retki on johtanut jälkipyykkiin, kertovat sanomalehti Dagens Nyheter ja useat muut ruotsalaiset tiedotusvälineet.

Matkalla osa oppilaista kuvasi videon. Hotellissa kuvatulla videolla poikaryhmä esittää näytelmän, jossa pidetään natsien kokous. Oppilasvideolla näytellään myös Adolf Hitleriä ja tehdään natsitervehdyksiä.

“Pojat katuvat tekoaan”

Koulun rehtori Maija Möller Grimakova, sanoo Dagens Nyheterin mukaan, että pojat ovat katuneet tekoaan, jota hän luonnehtii "poikien jutuiksi". Monet vanhemmat ovat reagoineet hyvin voimakkaasti videotempaukseen. Osa vanhemmista on vaatinut, että asiasta tehdään rikosilmoitus.

Fredrikshovin linnan koulun yhdeksäsluokkalaiset tekevät joka syksy retken Auschwitziin keskitysleirille osana projektia, jossa tutustutaan natsien julmuuksiin.

Fredrikshovin linnan koulu kuuluu Ruotsiin parhaimpiin kouluhin. Kouluun on pitkä jono, ja oppilaiden arvosanat ovat Ruotsin korkeimpia.

Auschwitz oli natsi-Saksan suurin keskitys- ja tuhoamisleiri. Leirissä kuoli yli miljoona ihmistä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and