Huhtasaari: Olin valmis jäämään hallituksen ulkopuolelle

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari sanoo olleensa valmis jäämään hallituksen ulkopuolelle, jos hänen poliittiset linjauksensa olivat liikaa hallituskumppaneille. Kokoomus ja keskusta ilmoittivat maanantaina, että puoluejohtoa vaihtaneet perussuomalaiset eivät enää kelpaa hallituskumppaniksi.

Huhtasaaren nimi oli esillä perussuomalaisten ehdokkaana uudeksi ulkoministeriksi. Huhtasaari kertoo aikoneensa esittää ulkoministerin paikalle Sampo Terhoa.

– Kokoomus ja keskusta keskittyvät nimiin. Minusta näyttää siltä, että jo alun perin he olivat päättäneet aamun neuvottelujen lopputuloksesta, Huhtasaari sanoo.

Arvostelua Niinistölle

Huhtasaari oli eräs ensimmäisistä perussuomalaisten kansanedustajista, jotka siirtyivät vaatimaan Jussi Halla-ahon valintaa puheenjohtajaksi. Huhtasaari valittiin Halla-ahon suosikkina äänivyöryllä puolueen varapuheenjohtajaksi viikonloppuna.

Huhtasaari pitää outona sitä, että presidentti Sauli Niinistö ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ottivat viikonloppuna kantaa perussuomalaisten mahdollisuuksiin jatkaa hallituksessa.

Puolueensa tiukkaa maahanmuuttovastaista siipeä edustava kansanedustaja Laura Huhtasaari ei halua kommentoida kotikaupunkinsa kansanedustajan Ari Jalosen (ps.) kommenttia, että nykyjohdolla perussuomalaiset eivät pääse hallitukseen jatkossakaan.

– En ota kantaa muiden kansanedustajiemme lausuntoihin ja toivoisin samaa heiltä, Huhtasaari sanoo.

Huhtasaari sanoo, että hän ei tunnista niitä arvopohjaan liittyviä eroja, joilla kokoomus ja keskusta perustelivat perussuomalaisten jättämistä hallituksen ulkopuolelle.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and