Hautajaiset muuttuivat väkivaltaiseksi mielenosoitukseksi Tel Avivissa

Nuoren arabimiehen hautajaiset muuttuivat väkivaltaiseksi mielenosoitukseksi Tel Avivin eteläosissa lauantai-iltana. Paikallisten viestimien mukaan miehen hautajaisiin osallistui satoja ihmisiä.

Kymmenet naamioituneet miehet ottivat yhteen Israelin poliisin kanssa Jaffan kaupunginosassa. Mielenosoittajat kivittivät poliiseja, ja kaduilla sytytettiin renkaita ja roskakoreja tuleen.

Lisäksi mielenosoittajat kävivät hautajaisia seuranneen Israelin television rikostoimittajan kimppuun. Toimittaja loukkaantui lievästi, ja hänen kuvauskalustonsa tuhottiin.

Surmattu mies kuoli poliisin luotiin

Yhteenotot saivat alkunsa poliisin ampuman nuorukaisen hautajaisista. Poliisi ampui nuorukaisen aikaisin lauantaiaamuna Jaffan sataman alueella. Poliisin mukaan surmattu nuorukainen yritti paeta paikalta, jossa oli ammuskeltu.

Nuorukaisen kuolemaan johtaneiden tapahtumien kulku ja yksityiskohdat eivät ole täysin selvät. Viranomaiset ovat antaneet niin sanotun suukapulamääräyksen, joka rajoittaa lehdistön mahdollisuuksia kertoa tapahtumasta.

Poliisin mukaan kyseessä on rikos, ei terrorismi.

Arabien ja juutalaisten välit ovat kiristyneet entisestään sen jälkeen, kun kolme miestä hyökkäsi Jerusalemin Temppelivuorella kaksi viikkoa sitten. Hyökkääjien lisäksi iskussa kuoli kaksi israelilaista poliisia.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and