Harvardin tohtori lähetti naisia halventavan viestin – Google antoi potkut

Teknologiayritys Google on erottanut työntekijän, joka väitti biologisten eroavaisuuksien selittävän naisten miehiä vähäisempää määrää teknologia-alalla.

James Damore, joka työskenteli Googlessa insinöörinä, on väitellyt Harvardin yliopistosta tohtoriksi aiheenaan systeemibiologia.

Googlen työntekijöille lähettämässään sisäisessä muistiossa Damore väitti, että naisia on miehiä vähemmän teknologiayrityksissä ja johtotehtävissä siitä syystä, että naiset tekevät biologisista syistä erilaisia valintoja ja omaavat erilaisia kykyjä kuin miehet.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai perusteli Damoren erottamista sillä, että hänen kirjoituksensa rikkovat yrityksen eettisiä sääntöjä edistämällä haitallisia sukupuolistereotypioita.

Keskustelu naisten syrjinnästä teknologiateollisuudessa velloo Yhdysvalloissa

Damoren lähettämä muistio otti kantaa laajempaan yhteiskunnalliseen keskusteluun naisten roolista teknologiayrityksissä. Yhdysvalloissa esimerkiksi henkilökuljetuspalvelu Uber on ollut viime aikoina otsikoissa sukupuolisen häirinnän johdosta.

Myöskään Google ei ole säästynyt syrjintäsyytöksiltä. Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat, onko yritys maksanut lain vastaisesti naistyöntekijöilleen miestyöntekijöitä vähemmän.

Vaikka monet yritykset kertovat ottavansa tasa-arvokysymykset vakavasti, on naisten määrä insinööri- ja johtotehtävissä edelleen vähäinen.

Damoren otti 3000 sanan muistiossaan kantaa juuri tähän keskusteluun. Hänen mielestään Googlen "vasemmistolainen ennakkoasenne on luonut poliittisesti korrektin monokulttuurin", joka estää rehellisen keskustelun tasa-arvokysymyksistä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and