Hallituskriisin käänteet etukäteen uutisoinut toimittaja: Pääministeri antaa väärää kuvaa, että asia olisi ollut improvisoitu

Hallituskriisin käänteistä yli viikkoa ennen kriisin alkamista uutisoinut Lännen median toimittaja Lauri Nurmi sanoo, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on antanut väärän kuvan kriisin ratkeamisesta.

– Se ei pidä millään tapaa paikkaansa, etteikö tämä olisi ollut pääministerillä jo valmiina mielessä ja hyvin tiedossa, ja se että hallituksessa on asiasta keskusteltu. Tässä mielessä pääministeri antaa väärää kuvaa siitä, että tämä olisi ollut jotenkin improvisoitu asia, Nurmi sanoi tänään torstaina Ylen aamu-tv:ssä.

Lännen media uutisoi Lauri Nurmen kirjoittamassa jutussa Jussi Halla-ahon valinnan varalle hallituksessa tehdystä suunnitelmasta jo viikkoa ennen perussuomalaisten puoluekokousta, kesäkuun 3. päivänä. Jutussa muun muassa kerrottiin, että Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta.

STT:n mukaan Sipilä on sanonut kuulleensa uudesta ryhmästä vasta ennen lähtöään tapaamaan presidentti Sauli Niinistöä tämän viikon tiistaina.

– Tämä pitää muodollisesti paikkansa, Nurmi sanoo.

Hän huomauttaa, että uutta ryhmää ei voinut tietenkään perustaa ennen Jussi Halla-ahon valintaa viime viikonlopun puoluekokouksessa.

Kahvilakeskusteluita jo toukokuun alussa

Nurmi kertoo kuulleensa eduskunnassa kahvilakeskusteluita perussuomalaisten ryhmän hajoamisesta jo toukokuun alusta lähtien.

– Niitten pohjalta ei voi kirjoittaa ensimmäistäkään uutista, Nurmi sanoi.

Hän kertoo saaneensa tietää Jussi Halla-ahon valinnan varalle tehdystä suunnitelmasta toukokuun viimeisellä viikolla useammasta kuin yhdestä "hallituslähteestä"

Nurmi ei halua kertoa lähteistään tarkemmin.

– Useammista. Tämä toivottavasti avaa tarpeeksi. Enempää en valitettavasti voi sanoa.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and