Hallitus jatkaa nykyisellään – Sampo Terho hallituksen johtotrioon

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) esittävät puolueidensa eduskuntaryhmille perussuomalaisista eronneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän hyväksymistä hallituskumppaniksi.

Kaikki nykyisen Sipilän hallituksen perussuomalaiset ministerit lähtivät perussuomalaisista Uusi vaihtoehto -ryhmään, ja he myös jatkavat hallituksessa entisillä ministerinpesteillään.

Hallituksen triossa eli johtokolmikossa Uusi vaihtoehto -ryhmää edustaa Eurooppa-, kulttuuri- ja liikuntaministeri Sampo Terho.

Hallitusratkaisusta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa Terho kertoi, että Uusi vaihtoehto -ryhmän ympärille aletaan todennäköisesti lähiaikoina muodostaa uutta puoluetta. Myös Uusi vaihtoehto -nimi on Terhon mukaan väliaikainen ja se tullaan todennäköisesti vaihtamaan.

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät käsittelevät hallituskuvion vielä tänään

Sipilä kertoo varmistaneensa valtiosääntöasiantuntijoilta, että hallitusratkaisuun riittää eduskuntaryhmien päätös, koska hallituksessa ja hallitusohjelmassa ei tapahdu muutoksia ja hallituksella säilyy parlamentaarisessa pohjassa enemmistö.

– Valtiosääntöoppineiden ohje tähän on, että ehkä on poliittisesti viisasta antaa tästä eduskunnalle tiedonanto, joka sitten päättyy luottamusäänestykseen. Silloin me tullaan noudattaneeksi tässä kirjaimellisesti parlamentarismin polkua, sanoo Sipilä.

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät käsittelevät ratkaisua vielä tänä iltana.

Hallituksen arvoista käytiin vielä keskustelu

Hallitusosapuolet kävivät alkuillan kokouksessaan vielä keskustelua hallituksen arvopohjasta ja toimintatavoista. Orpon mukaan Uusi vaihtoehto -ryhmän irtautuminen perussuomalaisista vakuutti, että ryhmä ei allekirjoita sitä arvopohjaa ja niitä periaatteita, joita hallituskumppanit karsastivat Jussi Halla-ahon johtamissa perussuomalaisissa.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and