Halla-aholta kipakka vastaus Sipilälle: Kukaan ei ole vaatinut neuvotteluja hallitusohjelmasta

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitusohjelmaa ei avata uusille neuvotteluille, vaikka perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu kahden viikon kuluttua.

Sipilä sanoi TV1:n Ykkösaamussa lauantaina, että kaksi vuotta sitten sovitulla kompromissilla mennään "loppuun saakka".

Sipilä myönsi, että hänen oma arvomaailmansa poikkeaa tietyissä kysymyksissä "aika merkittävästi" puheenjohtajaksi pyrkivän Jussi Halla-ahon ajatuksista. Haastattelussa viitattiin muun muassa maahanmuuttokysymyksiin.

Jussi Halla-aho kommentoi Sipilän haastattelua lyhyesti Facebookissa ja tekstiviestillä Ylelle.

Halla-aho korosti, että kukaan ei ole vaatinut hallitusohjelman neuvottelemista uudelleen.

– Hyvä alku olisi, että noudatetaan hallitusohjelmaa. Siellä ei esimerkiksi ole sellaista kirjausta, että houkutellaan Suomeen 30 000 irakilaista lupaamalla näille omakotitalo Kempeleestä, Halla-aho sivalsi Facebook-seinälllään.

– Sen sijaan siellä on esimerkiksi kirjaus perheenyhdistämislainsäädännön kiristämisestä EU-direktiivin puitteissa. Siellä on myös kirjaus siitä, että Suomi vastustaa sitovaa taakanjakomekanismia. Kirjauksesta huolimatta tuolloinen sisäministeri Orpo ei äänestänyt mekanismia vastaan ministerineuvostossa, Halla-aho kirjoittaa.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and