Guardian: Maahanmuuttokriisi lisää pakkotyön ja orjuuden riskiä EU-maissa

Orjuuden ja pakkotyön riski on kasvanut EU-maissa voimakkaasti viime vuoden aikana, kirjoittaa brittiläinen The Guardian-lehti. Riski kasvoi kolmella neljäsosalla EU-maissa viime vuonna.

Tutkijoiden mukaan orjuuden ja pakkotyön riskin kasvu johtuu pakolaiskriisistä. Lehti kehottaa EU:n yrityksiä, kuluttajia ja hallituksia olemaan valppaina poikkeuksellinen pakolaistilanne mahdollistaa työvoiman hyväksikäytön.

Suurimmat riskit joutua pakkotyöhön tai orjuuteen EU:n alueella on Romaniassa, Italiassa, Kyproksella sekä Bulgariassa. Koko maailmassa vastaavasti viisi pahinta maata ovat tällä hetkellä Pohjois-Korea, Syyria, Etelä-Sudan, Jemen ja Kongon demokraattinen tasavalta.

Aiemmin orjuusriski oli kaukaisemmissa maissa, kuten Thaimaassa ja Bangladeshissa, mutta nyt se on tullut yhä lähemmäksi. Esimerkiksi viime vuoden aikana useat turkkilaiset tekstiilitehtaiden suuret tuotemerkit ovat siirtyneet lapsityövoiman käyttöön.

Siirtolaisten ja maahanmuuttajien heikosta asemasta on uutisoitu myös kotimaassa. Esimerkiksi Yle uutisoi aiemmin heinäkuussa thaimaalaisten marjanpoimijoiden heikosta asemasta Suomessa. Vastaavia paljastuksia heikoista työolosuhteista on tullut ilmi myös ravintola-alalla ja rakennusalalla.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and