G20-kokous jatkuu: Johtajat saavat aikaan yhteisen päätöslauselman

Maailman talousmahtien johtajien G20-kokous jatkuu tänään toista ja viimeistä päivää Saksan Hampurissa.

Aamupäivän ohjelmassa on toinen työtapaaminen, jossa johtajat käsittelevät ainakin terrorismin vastaista taistelua, ilmastonmuutosta ja vapaakauppaa.

Euroopan unionin edustajan mukaan johtajat saavat aikaan yhteisen päätöslauselman, kertoo uutistoimisto Reuters.

EU:n edustaja kertoo, että 19 maata on Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamisen takana. Päätöslauselman ongelmakohta liittyy ilmastosopimukseen ja Yhdysvaltain haluun saada mukaan maininta fossiilisista polttoaineista.

Venäjän presidentti Vladimir Putin, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ovat tavanneet aamiaisella Hotelli Atlanticissa, jossa Merkel on majoittunut.

Putin tapaa myöhemmin myös Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin ja EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin.

Yöllä Suomen aikaa G20-maat julkaisivat tiedotteen, jossa ne kertoivat päätöksestä lisätä keinoja tukkia äärijärjestöjen rahoituskanavia. Ne aikovat muun muassa syventää kansainvälistä tietojenvaihtoa ja yhteistyötä.

Mielenosoituksille jatkoa

Mielenosoitukset G20-kokousta ja Donald Trumpia vastaan jatkuvat lauantaina Hampurissa '"Solidaarisuutta ilman rajoja G20:n sijaan" ja "Hampuri ottaa kantaa" -iskulauseiden alla. Poliisi on lähettänyt vahvistuksia Hampuriin vastaamaan mielenosoitusten väkivaltaisuuksiin.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä mielenosoitukset jatkuivat. Mielenosoittajat ja raskaasti aseistautuneet poliisit ovat ottaneet yhteen Hampurin kaduilla aamun tunteina.

Tähän mennessä lähes 200 poliisia on loukkaantunut mielenosoituksissa ja noin sata mielenosoittajaa otettu kiinni.

Päivitetty kello 9.57 EU:n edustajan lausunnolla.

Päivitetty kello 10.17 pienillä tarkennuksilla.

Lähteet: Reuters, STT

Lue Ylen analyysit G20-kokouksesta:

Analyysi: Yhdysvalloissa ristiriitaiset tulkinnat presidenttien keskusteluista

Analyysi: Putinille jo pelkkä Trumpin tapaaminen oli voitto

Toimittajalta: G20 – paljon melua tyhjästä

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and