FT: Työnhakijan Facebook-profiilin kurkkimiseen pitää olla pätevä syy, toteaa EU:n työryhmä

Työantaja saattaa rikkoa lakia vertaillessaan työnhakijoiden Facebook- ja Twitter-profiileja, uutisoi Financial Times.

EU:n tietosuojatyöryhmä on sitä mieltä, että työnantajilla pitää olla lakiin perustuva syy tutkia hakijoita sosiaalisessa mediassa. Kerättyjen tietojen täytyy myös olla tarpeellisia ja olennaisia työssä suoriutumisen kannalta.

Lisäksi rekrytoijan on kerrottava hakijoille jo ennen hakemuksen lähettämistä, jos yhtiö aikoo tarkistaa heidän profiilinsa. Tämänkään jälkeen esimerkiksi kaveripyynnön hyväksymistä ei voi pakottaa, linjaa ryhmä.

Riippumaton, tietosuojaa ja yksityisyyden suojaa käsittelevä ryhmä toimii EU:ssa neuvoa-antavana elimenä. Se ei tee päätöksiä, mutta muun muassa seuraa lakien toteuttamista EU-maissa.

– Ryhmä vaikuttaa siihen, miten kansalliset tietosuojaviranomaiset tulkitsevat sääntöjä, kertoo lakiasiaintoimisto Fieldfisherin tietosuoja-asiantuntija Phil Lee FT:lle.

Verkkorekrytointiin keskittynyt CareerBuilder-yhtiö arvioi, että noin 60 prosenttia työnantajista hyödyntää sosiaalista mediaa rekrytoinnissaan.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and