FBI:n uusi johtaja senaatin käristettävänä

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n johtoon nouseva Christopher Wray vakuuttaa pitävänsä politiikan poissa johtamansa viraston toiminnasta. Wrayn mukaan hänen johdollaan FBI:n toimintaa ohjaavat vain tosiasiat, laki ja puolueeton pyrkimys oikeuteen.

Wrayn mukaan laki – ja erityisesti perustuslaki – ohjaavat hänen toimintaansa FBI:n johtajana.

– Kukaan ei ole pyytänyt minulta uskollisuuden valaa, enkä hitto soikoon ole tarjonnut sellaista kenellekään, Wray sanoi senaatin valiokunnan kuulemisessa.

Presidentti Donald Trumpin erottama FBI:n entinen johtaja James Comey on syyttänyt presidenttiä siitä, että tämä olisi vaatinut häneltä uskollisuuden valaa.

Lue myös: Ylen kirjeenvaihtaja FBI-jupakasta: Valehtelua, uhkauksia ja voittoja

Wray on presidentti Trumpin nimitys FBI:n johtajaksi. Trump nimitti Wray FBI:n johtoon pikavauhtia aamutviitissään kesäkuussa.

Valiokunnan kuulemistilaisuudessa Wray sanoi, että hän ei pidä FBI:n Venäjä-tutkintaa noitavainona. Trump on moneen otteeseen kuvaillut Venäjä-tutkintaa noitavainoksi.

Wray lupasi tukea Robert Muelleria, joka johtaa tutkintaa siitä, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

Wraylla on vahva tuki tehtävään. Wrayn entiset työtoverit kuvailevat häntä juuri oikeaksi mieheksi FBI:n johtoon: hän on vakaa, sitoutuu työhönsä ja hän on parkkiintunut poliittisille vaikutusyrityksille. FBI:n agenttien enemmistöä edustava järjestö on tukenut Wrayn valintaa.

Wrayn valinta vaatii vielä senaatin valiokunnan hyväksynnän. Valiokunnan kuuleminen mahdollistaa ensimmäisen kunnollisen julkisen tarkastelun Wrayn johtamistapaan ja henkilöön.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and