EU:n sisäministerit puivat Italian turvapaikkahätää Tallinnassa

Suomeakin voidaan pyytää ottamaan turvapaikanhakijoita Italiasta, jonne on viime kuukausina tullut paljon turvapaikanhakijoita. Näin arvioi sisäministeri Paula Risikko (kok.), kun EU:n sisäministerit keskustelivat torstaina Tallinnassa Italialle annettavasta avusta.

Komissio esitti aiemmin viikolla, että EU-maihin siirrettäisiin kansainvälistä suojelua tarvitsevia turvapaikanhakijoita Libyasta, Egyptistä, Nigeristä, Etiopiasta ja Sudanista.

Esitykseen ei sisältynyt määrää, eikä siitä puhuttu Risikon mukaan ministerikokouksessakaan.

Risikko uskoo, että jäsenmaat keskustelevat syksyn aikana siitä, siirretäänkö turvapaikanhakijoita muihin maihin sisäisinä siirtoina Italiasta tai suoraan lähtömaista.

EU:n puheenjohtajamaan Viron sisäministeri Andrus Anveltin viesti kokouksen jälkeen oli tiukempi.

Anvelt sanoi, että nyt Italiaan saapuneet kymmenettuhannet maahantulijat ovat tulleet taloudellisista syistä ja siksi heitä pitäsi voida palauttaa kotimaihinsa.

Tallinnassa sisäministerit keskustelivat toimintasuunnitelmasta. Yksi sen kohdista koskee Libyan tukemista, jotta se voisi estää ihmisten salakuljetusta.

Italiaan on alkuvuonna saapunut ennätysmäärä turvapaikanhakijoita, yhteensä yli 85 000.

Italia on uhannut sulkea satamansa muiden maiden aluksilta, jos maahantulijoiden määrää ei saa pysäytettyä

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and