EU mätkäytti Facebookille isot sakot – sosiaalisen median jätti antoi väärää tietoa

Euroopan komissio on määrännyt Facebookille 110 miljoonan euron sakot. Komission mukaan Facebook antoi väärää tai harhaanjohtavaa tietoa julkisuuteen, kun se osti viestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014.

Facebook oli antanut komission ymmärtää oston yhteydessä, ettei se pysty yhdistämään automaattisesti Facebookin ja WhatsAppin käyttäjätilejä. Kaksi vuotta myöhemmin Facebook ilmoitti kuitenkin, että tällainen mahdollisuus on olemassa.

Silloin amerikkalaisyritys ilmoitti käyttäjilleen voivansa yhdistää WhatsAppin käyttäjien numerot heidän Facebook tileihinsä. Komission mukaan Facebookilla oli tieto tällaisesta teknisestä mahdollisuudesta jo vuonna 2014.

– Komissio antaa päätöksellään yrityksille selvän viestin, että niiden on kilpailusääntöjä mukaanlukien vaatimus oikean tiedon antamisesta, EU:n kilpailukomissaari Margrethe Vestager sanoi komission lausunnossa.

Päätös ei vaikuta enää vuonna 2014 tehtyyn kauppaan. Sosiaalisen median jättiyritys Facebook puolustautui sanomalla, ettei se antanut virheellistä tietoa tarkoituksella, kertoo uutistoimisto AFP.

– Vuonna 2014 tehtyjä virheitä ei tehty tahallisesti ja komissio on todennut, etteivät ne vaikuttaneet yhdistymisen arvioimiseen, Facebookin edustaja sanoi AFP:lle.

Komission mukaan kysessä on ensimmäinen kerta, kun se antaa yritykselle sakot väärän tai harhaanjohtavan tiedon antamisesta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and