Etelä-Korea tutkii: Pakotettiinko pohjoiskorealainen julkkisloikkari takaisin kotimaahansa

Etelä-Korean poliisi alkaa tutkia mystillistä tapausta, jossa Etelä-Koreassa tv-tähdeksi noussut loikkari on yht'äkkiä ilmaantunut julkisuuteen Pohjois-Koreassa.

Vuonna 2014 Pohjois-Koreasta loikannut nainen esiintyi tuon tuosta Etelä-Korean tv:ssä edustamassa maanmiehiään. Etelässä hän kertoi nimekseen Lim Ji-hyeon. Nyt hän näyttää ilmaantuneen julkisuuteen Pohjois-Koreassa nimellä Jeon Hye-sung.

Etelä-Korean viranomaisten mukaan kyseessä on sama ihminen.

Pohjoiskorealaisella videolla nainen sanoo, että aika Etelä-Koreassa oli "helvetillistä".

– Yhteiskunnassa, missä raha merkitsee kaikkea, tunsin fyysistä ja psyykkistä tuskaa siitä, että olin pettänyt isänmaani ja karannut, hän sanoo.

Tapaus ei olisi ensimmäinen

Viranomaisten mukaan nainen katosi huhtikuussa.

Poliisi aikoo nyt tutkia palasiko hän Pohjois-Koreaan vapaaehtoisesti. Hänen liikkeensä aiotaan jäljittää ja hänen tuttaviaan haastatella.

Pohjois-Korea on ennenkin tuonut julkisuuteen entisiä loikkareita, jotka arvostelevat Etelä-Koreaa. Myös maassa olleita ulkomaalaisia pidätettyjä on aika ajoin pakotettu puhumaan julkisesti Etelä-Koreaa vastaan.

30 000 pohjoisen asukasta on loikannut rajan yli, arvioi Etelä-Korea. Yleensä syy on paremman elämän ja vapauden kaipuu.

Osa on voinut palata pohjoiseen hakemaan sukulaisiaan, tai Kiina on voinut pidättää heidät ja toimittaa takaisin kotimaahan.

Lähteet: AP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and