Esitys työaikalain uudistuksesta ei kelpaa työntekijöille, työnantajille eikä yrittäjille – Lindström: Olen pettynyt

Työaikalain uudistuksia pohtinut työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen. Niin työnantaja-, työntekijä- ja yrittäjät jättivät tänään jätettyyn esitykseen eriävän mielipiteen.

Työntekijöiden kolmesta keskusliitosta kaksi eli korkeasti koulutettujen Akava ja toimihenkilöiden STTK ilmaisivat tyytymättömyytensä lopputulokseen. Myös suurin keskusjärjestö SAK ilmoitti suhtautuvansa esitykseen kriittisesti.

Työnantajien leiristä eriävän mielipiteen jätti Elinkeinoelämän keskusliitto. Työryhmän esitys ei myöskään kelvannut Suomen yrittäjille.

Työ- ja elinkeinoministeriö asetti kolmikantaisen työryhmän pohtimaan työaikalain uudistusta viime kesäkuussa. Työaikalakia halutaan muuttaa, koska aika on ajanut ohi vuonna 1996 voimaan tulleesta laista.

– Hallitus oli sopinut työmarkkinajärjestöjen kanssa kunnioittavansa kolmikantaisen työryhmän yksimielistä mietintöä. Olen pettynyt, ettei työryhmä tällaista saanut aikaan. Hallituksen tehtäväksi jää nyt ratkoa ne kohdat joista työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen, sillä työaikalaki on uudistettava paremmin nykyisen työelämän tarpeita vastaavaksi, sanoo työministeri Jari Lindström ministeriön tiedotteessa.

Esitys lähti lausuntokierrokselle tänään.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and