Epäillyn ihmissalakuljetuksen uhrimäärä nousee Texasissa

Texasilaisen San Antonion kaupungin poliisi sai varhain sunnuntaina puhelinsoiton Walmart-myymälän työntekijältä, joka kehotti poliisia tarkistamaan kaupan pihalla olevan puoliperävaunullisen rekan sisällön. Työntekijä kertoi, että perävaunussa ollut mies oli pyytänyt häneltä vettä.

Poliisi löysi ajoneuvosta kahdeksan ihmisen ruumiit ja 30 erittäin huonossa kunnossa olevaa ihmistä. Elossa olevista kaksi oli alle 15-vuotiaita.

Yöllä Suomen aikaa liittovaltion syyttäjänvirasto ilmoitti kuolonuhrien määrän nousseen yhdeksään. Kaikki kuolleet ovat aikuisia miehiä.

Tapausta tutkitaan epäiltynä ihmissalakuljetuksena.

San Antonion palopäällikön Charles Hoodin mukaan perävaunun ilmastointi ei toiminut, eikä ihmisillä ollut juotavaa. Kaupungissa mitattiin viikonloppuna +38 asteen lämpötilaa, jolloin lämpö umpinaisessa perävaunussa on voinut kohota lähelle +50 astetta. Hood kertoo, että pelastustyöntekijöiden saapuessa paikalle perävaunussa olleet ihmiset tuntuivat erittäin kuumilta ja he kärsivät lämpöhalvauksesta sekä muista kuumuudeen ja kuivumisen aiheuttamista oireista.

Viranomaisilla ei ole toistaiseksi tietoa siitä, mistä rekka oli Walmart-kauppaketjun parkkipaikalle saapunut tai kuinka kauan se oli ollut pysäköitynä.

Uutiskanava CNN:n mukaan poliisi on pidättänyt rekan kuljettajan, mutta ei ole antanut hänestä tietoja julkisuuteen.

San Antonio sijaitsee reilun 200 kilometrin päässä Meksikon rajasta, mutta viranomaiset eivät ole julkistaneet uhrien kansallisuuksia.

Lähteet: Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and