Entiset kenraalit vastarintaan presidentti Trumpin päätökselle kieltää transihmisiltä armeijapalvelus

Kuutisenkymmentä Yhdysvaltain armeijan palveluksesta eläkkeelle vetäytynyttä kenraalia, laivaston amiraalia ja muita entisiä upseereita ilmaisivat vastustavansa presidentti Donald Trumpin päätöstä kieltää transihmisiltä asepalvelus.

Yhteensä 56 eläkkeelle siirtynyttä kenraalia ja amiraalia allekirjoittivat Palm Centerin julkistaman lausunnon, jonka mukaan presidentin päätös on enemmänkin häiritsevä ja valmiutta heikentävä sen sijaan että se parantaisi valmiutta kuten presidentti vakuutti.

Presidentti Trump on perustellut päätöstä armeijakiellosta transihmisistä koituvilla terveydenhoitokuluilla ja "häiriöillä".

Hän vakuuttui päätöksestä neuvoltetuaan "omien kenraaliensa ja sotilasasiantuntijoidensa kanssa".

Transihmisten avoimen palvelun sallimisella asevoimissa olisi kuitenkin erittäin vähäinen vaikutus sotilaalliseen valmiuteen tai terveydenhoitokuluihin.

Palm Center on transihmisiä puolustava järjestö ja ajatushautomo.

Julkilausuma ja kommentit ovat uusin palaute eläkkeellä olevilta ja palveluksessa aktiivisesti toimivilta upseereilta sen jälkeen kun presidentti Trump kirjoitti twitterissä kieltävänsä transihmisiltä asepalveluksen.

Julkilausuman allekirjoittajina on nimekkäitä entisiä kenraaleja kuten Yhdysvaltojen joukkoja Afganistanissa johtanut kenraali John Kelly, Yhdysvaltain ja YK:n joukkoja Etelä-Koreassa 1980-luvulla johtanut Robert Sennewald sekä laivaston ylilääkärinä työskennellyt amiraali Donald Arthur.

Yhdysvaltojen asevoimissa palvelee aktiiveina noin 1,3 miljoonaa ihmistä, joista parisentuhatta arvioidaan olevan transihmisiä.

Lähde: Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and