Ennätyshelle piinaa Yhdysvalloissa – Phoenixissä niin kuumaa, että kaikki lentokoneet eivät lennä

Yhdysvaltain lounais- ja länsiosia koettelevat ennätyshelteet. Esimerkiksi Arizonassa, Phoenixin kaupungissa lämpötila on parin viime päivän aikana kivunnut jopa yli 45 asteen.

Washington Post -lehden mukaan alueella on kuuminta vuosikymmeniin. Phoenixissä mitattiin tiistaina yli 48 asteen lämpötila, mikä on kaikkien aikojen neljänneksi kuumin lämpötila Phoenixissä koskaan mitattu.

Phoenixin ja Las Vegasin lentokentillä on jouduttu paahteen vuoksi perumaan tai lykkäämään useita lentoja. Kuuma ja ohut ilma vie lentokoneen suihkumoottorista tehon.

Lisäksi kuumuus voi olla vaaraksi lentokentän työntekijöille. Kiitoradan lämpötila voi helteessä nousta jopa yli 60 asteen.

Ainakin neljän ihmisen kerrotaan kuolleen kuumuudessa Kalifornian ja New Mexicon osavaltiossa.

Kalifornian Kuolemanlaaksossa lämpötila kohosi tiistaina yli 52 asteeseen. Laakso on perinteisesti Yhdysvaltain kuumimpia ja kuivimpia.

Yhdysvaltain ilmatieteen laitos on antanut hellevaroituksia ja kehottanut yhdessä viranomaisten kanssa ihmisiä pysyttelemään sisällä ja juomaan riittävästi.

Sähköyhtiöt ovat patistaneet asiakkaita käyttämään sähköä säästeliäästi ylikuormituksen ja sähkökatkojen välttämiseksi.

Loppuviikkoon mennessä sään odotetaan koko alueella hivenen viilenevän.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and