Emmanuel Macronin puolue käy parlamenttivaaleihin ensikertalaisia pursuavalla ehdokaslistalla, Vallsia ei huolittu listalle

Liike nimesi tänään 428 ehdokkaan listan, mutta lisää tullee lähipäivinä.

Liike aikoo asettaa ehdokkaan jokaiseen Ranskan 577:stä vaalipiiriin. Koska Macron perusti liikkeen vasta vuosi sitten, lista on kerätty ensikertalaisista sekä muista puolueista loikanneista ehdokkaista.

Puoluesihteeri Richard Ferrand kertoi, että puolet ehdokkaista on naisia.

Tunnetuin La République en marchen ehdokkaaksi tarjoutuneista 19 000:sta henkilöstä on entinen pääministeri, sosialistipuoluetta edustanut Manuel Valls. Häntä ei kuitenkaan kelpuutettu listalle. Ferrandin mukaan kyse oli siitä, että Valls on jo toiminut kansanedustajana kolme kautta, ja liike pyrkii hakemaan tuoreita ehdokkaita.

Liike on kuitenkin sopinut Vallsin kanssa, ettei se aseta hänelle vastaehdokasta Vallsin vaalipiirissä Evryssä.

Parlamenttivaalit käydään 11. ja 18. kesäkuuta. Jos vaalipiirissä ei ole kukaan ehdokkaista saanut ensimmäisellä kierroksella yli puolta äänistä, käydään toinen kierros kaikkien niiden ehdokkaiden kesken, jotka saivat ensimmäisellä kierroksella vähintään 12,5 prosenttia äänistä tai jos sellaisia ehdokkaita ei ole vähintään kahta, toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen kesken.

Ehdokkaiden tulee ilmoittautua 15.-19. toukokuuta.

Päivitetty tieto Vallsin hylkäyksen perusteista klo 18.08

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and