Emmanuel Macron kieltäytyi perinteisestä televisiohaastattelusta – “ajatukset liian monimutkaisia”

Ranskan presidentti Emmanuel Macron jättää väliin perinteisen televisiohaastattelun kansallispäivänä 14. heinäkuuta. Presidentin lähipiiriin kuuluva lähde kertoi sanomalehti Le Mondelle, että presidentin ajatukset ovat liian monimutkaisia haastatteluun.

Sen sijaan hän on kutsunut kansanedustajat kuuntelemaan linjapuhettaan Versailles'n palatsiin tämän viikon lauantaina.

Ranskalaiset ryhtyivät heti pilailemaan sosiaalisessa mediassa presidentin monimutkaisten ajatusten kustannuksella.

Erään twiittaajan mukaan presidentin monimutkaisia ajatuksia oli kuvittanut jo taidemaalari Wassily Kandinsky vuonna 1928.

Macronin vastustajat ovat pitäneet eliittikouluja käyneen presidentin päätöstä ylimielisenä.

Televisiohaastattelut pitkä perinne

Ranskan presidentit ovat vastanneet kansallispäivänä toimittajien kysymyksiin televisiossa 1970-luvun lopulta lähtien, kun presidentti Valéry Giscard d'Estaing aloitti perinteen avoimuuden nimissä.

Tosin myös presidentti Nicolas Sarkozy jätti haastattelun väliin ensimmäisenä vuonna valintansa jälkeen, Le Point -lehti kertoo.

Macron on antanut vain yhden haastattelun noustuaan presidentiksi. Arvostelijat näkevät presidentin käytöksessä tavoitteen keskittää valtaa ja vältellä kriittisiä kysymyksiä.

Esimerkiksi vasemmiston kansanedustajat aikovat boikotoida presidentin puhetta Versailles'ssa.

Vasemmiston parlamenttiryhmää johtavan Jean-Luc Mélenchonin mukaan aurinkokuningas Ludvig XIV:n rakennuttamassa palatsissa järjestettävä tilaisuus on todiste "kuningaspresidentin faaraomaisista taipumuksista".

Toisaalta valtaosa ranskalaisista on tyytyväisiä presidenttinsä julkisuuskuvaan. Franceinfo-uutiskanavan ja sanomalehti Le Figaron teettämän mielipidetiedustelun mukaan 62 prosenttia hyväksyy Macronin mediaesiintymiset ja 74 prosenttia pitää hänen viestintäänsä onnistuneena.

Lähde: AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and