CNN: Birgitte Macron ei näytä saavan virallista asemaa

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin suunnitelma tunnustaa virallisesti vaimonsa Brigitte Ranskan ensimmäiseksi naiseksi näyttää kaatuvan, kirjoittaa uutiskanava CNN.

Élysée-palatsi kieltäytyi kommentoimasta asiaa CNN:lle, mutta kanavan saamien tietojen mukaan hänen asemaansa selkeyttävä asiakirja julkistetaan lähiaikoina.

Ranskan ensimmäisen naisen aseman virallistamista vastustavan verkkoadressin on jo allekirjoittanut yli 280 000 ihmistä. Vastustajien mukaan presidentin puolisolle ei tule varata erillistä julkista rahaa. Vaatimuksissa todetaan, ettei Ranskaan haluta mitään muutosta perustuslakiin, ei uutta rahoitusta, eikä palkkaa Brigitte Macronille.

Presidentti Emmanuel Macron lupasi jo vaalikampanjansa aikana virallistaa puolisonsa Brigitte Macronin aseman Ranskan ensimmäisenä naisena. Hän myös lupasi, ettei virallista asemaa rahoiteta kansallisin varoin.

Brigitte Macron on aiempia presidenttien puolisoita suositumpi. Hän saa yli 200 kirjettä päivässä. Ranskan perustuslain mukaan presidentin puolisolla ei ole virallista asemaa, vaikka hänellä on toimisto ja useita neuvonantajia.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and