Brittilehti: Interpol levittänyt 173 epäillyn itsemurhapommittajan listan

Kansainvälinen rikospoliisijärjestö Interpol on jakanut Euroopan tiedustelupalveluille listan 173 epäillystä itsemurhapommittajasta, kertoo brittilehti The Guardian. Interpolilla ei ole todisteita siitä, että kukaan epäillyistä olisi jo saapunut Eurooppaan.

Se jakaa listan saadakseen muilta tiedustelupalveluilta mahdollisia tietoa epäiltyjen liikkeistä. Interpol on kiinnostunut epäiltyjen rikostaustausta ja passitiedoista.

The Guardianin mielestä listan jakaminen osoittaa, miten suuren uhkan itsemurhapommittajat muodostavat Euroopalle.

Mahdollisia terroristeja kuvataan hyvin koulutetuiksi. Heidän uskotaan pystyvän tekemään pommi-iskuja, jotka voisivat aiheuttaa kuolonuhreja ja vammauttaa ihmisiä vakavasti.

Tiedot on alun perin saatu Yhdysvaltain tiedustelupalvelulta, joka on luovuttanut sen liittovaltion keskusrikospoliisille FBI:lle. Tiedustelupalvelu kuvaa lähteitään luotettaviksi. Interpol on jakanut listan toukokuun lopussa.

Listaan sisältyy epäiltyjen itsemurhapommittajien nimet, ajankohdat, jolloin Isis on rekrytoinut heidät, heidän viimeisin tunnettu osoitteensa, ja missä he ovat rukoilleet. Listassa nimetään myös epäiltyjen pommittajien äidit.

Lehden mukaan epäillyt itsemurhapommittajat olisi koulutettu tekemään kostoiskuja Euroopassa, koska Isis on kärsinyt sotilaallisia tappioita Lähi-idässä.

Isis on menettänyt alueitaan Syyriassa ja Irakissa. Sen viimeisin merkittävä tappio oli Irakin toiseksi suurimman kaupungin, Mosulin menettäminen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and