Brasilian presidentti: “Korruptiosyyte kuin saippuaoopperan juoni”

Presidentti Michel Temer on antanut ensimmäisen lausuntonsa sen jälkeen, kun Brasilian liittovaltion syyttäjä Rodrigo Janot nosti syytteet istuvaa presidenttiä vastaan tiistaina.

Syytteiden mukaan presidentti vastaanotti noin 135 000 euron lahjukset lihanpakkausyritys JBS:ltä viime keväänä. Lisäksi syyttäjä tutkii epäilyjä, että Temer olisi harhauttanut viranomaisia ja ollut mukana rikollisliigan toiminnassa.

Presidentti Michel Temer pitää syytteitä sepitettyinä.

– Syyttäjät loivat saippuaoopperan juonen, hän sanoi tiedotustilaisuudessa. – Sanon ilman väärässä olemisen pelkoa, että syytteet ovat sepitettyjä.

Temer lateli kannanotossaan runsaasti myös muita adjektiiveja, joilla hän kuvaili korruptioväitteitä. Presidentin mielestä häneen kohdistuvat syytökset ovat vahingoittavia, epäkunnoittavia, häpeällisiä, vaarallisia, vastuuttomia, hataria ja arveluttavia.

Presidetti Michel Temer joutuu oikeuteen vain, jos Brasilian kongressin alahuone hyväksyy syytteet. Hyväksyntä edellyttää kahden kolmasosan enemmistöä alahuoneen äänistä.

Lähteet: AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and