Brasilian presidentti haluaa pysäyttää itseään koskevan korruptiotutkinnan – väittää todisteita peukaloduiksi

Brasilian presidentti Michel Temer on pyytänyt korkeinta oikeutta keskeyttämään korruptiotutkinnan, joka koskee häntä itseään. Presidentin mielestä tutkintaa ei pitäisi jatkaa ennen kuin hänen syyllisyyteensä viittaava nauhoite on analysoitu.

– Kyseistä salaa nauhoitettua äänitettä oli muokattu ja peukaloitu pahoin aikein, Temer sanoi tiedotustilaisuudessa lauantaina.

Äänite kuullaan, kuinka presidentti hyväksyy lahjusten maksamisen parlamentin alahuoneen silloiselle puhemiehelle Eduardo Cunhalle. Puhemies istuu parhaillaan 15 vuoden tuomiota korruptiorikoksista.

Presidentti Temerin mukaan äänitteen nauhoittanut liikemies oli tekaissut nauhan, koska hän halusi luoda poliittisen kriisin keinotellakseen osakemarkkinoilla.

On epätodennäköistä, että korkein oikeus suostuu presidentin pyyntöön. Syyttäjänviranomaiset nostivat vastakanteen, jossa he vaativat tutkinnan jatkamista.

Vaatimukset presidentin erosta ovat kiihtyneet uusimpien paljastusten jälkeen. Brasilian poliittista luokkaa ovat ravistelleet jo vuosikausia kestäneet valtaisat korruptioskandaalit.

Michel Temer nousi presidentiksi viime vuoden elokuussa, kun senaatti erotti hänen edeltäjänsä Dilma Rousseffin virasta korruptiosyytösten myötä.

Lähteet: AP, Reuters

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and