BBC: Pakistanin armeija on aloittanut suuroperaation Isisiä vastaan

Pakistanin armeija ilmoittaa aloittaneensa suurhyökkäyksen äärijärjestö Isiä vastaan maan lounaisosassa lähellä Afganistanin rajaa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Armeijan tiedottajan mukaan heidän on pysäytettävä militanttien eteneminen laajentamalla omaa vaikutusvaltaansa. Hän sanoi, että ilmavoimien tukema "Khyber 4"-operaatio keskittyy vuoristoiseen Rajgal Valley -alueeseen.

Afganistanin naapurimaat ovat olleet huolestuneita islamististen ryhmien laajentumisesta. Islamistit ovat tehneet useita hyökkäyksiä myös Pakistanissa viimeisten kahden vuoden aikana.

Pakistan on aiemmin pyrkinyt kiistämään Isisin läsnäolon alueellaan. Pakistan on muun muassa kiistänyt väitteet siitä, että se sallisi kapinallisten käyttää aluettaan hyökkäysten valmisteluun.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinto on lähteiden mukaan jo ilmoittanut koventavansa otteita Pakistanin suhteen.

Isis on pyrkinyt vahvistamaan asemaansa Pakistanissa vuodesta 2015 lähtien, jolloin järjestö toteutti ensimmäisen hyökkäyksensä maassa. Tuolloin Isis ilmoitti perustavansa Khorasan-haaran Afganistaniin ja sen ympäröiville alueille.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and