BBC: Malesiassa on otettu kiinni satoja terrorismin vastaisessa ratsiassa

Viranomaisten mukaan yli 400 ihmistä on pidätetty terrorisminvastaisessa operaatiossa Malesiassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Pääkaupungissa Kuala Lumpurissa tehdyt ratsiat kohdistuivat pääosin Bangladeshista, Intiasta ja Pakistanista tuleviin, virkamiehet sanoivat. Muun muassa väärennettyjä passeja on takavarikoitu.

Kaupungin turvallisuutta on kiristetty Kaakkois-Aasian kisojen edellä. Poliisi otti ihmisiä kiinni ja vei heitä tutkittaviksi poliisiasemille.

Viranomaiset sanoivat kohdistavansa tarkastukset henkilöihin, joilla oli kadonneita tai vilpillisiä matkustusasiakirjoja tai joiden uskottiin olevan yhteyksiä terroristiryhmiin Syyriassa ja Irakissa.

– Tarkastamme ja ryhdymme toimiin ulkomaalaisia kohtaan, joiden epäillään olevan yhteydessä terroristeihin, erityisesti Syyriassa, sanoi Free Malaysia Today -virkailija Ayob Khan Mydin Pitchay.

Poliisin mukaan käytössä oli myös laitteet radioaktiivisten aineiden havaitsemiseksi, mutta tällaisia aineita ei kuitenkaan löytynyt.

Kaakkois-Aasian kisat pidetään 19.–30. elokuuta 2017 Malesiassa. Niihin odotetaan yli 7 000 urheilijaa.

Kello 1:32 Muutettu otsikkoa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and