BBC: Maastopalot riehuvat edelleen Kaliforniassa

Yhdysvalloissa Kalifornian metsäpalot riehuvat edelleen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Useita loukkaantumisia on raportoitu ja lukuisia rakennuksia ja koteja on tuhoutunut. Korkea lämpötila ja kuiva maa lisäävät paloriskiä alueella.

Tulipalojen alta on jouduttu evakuoimaan tuhansia ihmisiä, tähän mennessä jo noin 8 000. Tulipalot ovat olleet erityisen voimakkaita Santa Barbaran piirikunnassa.

Paloja on ollut sammuttamassa noin 5 000 palomiestä. Maanantaina hieman viileämmät lämpötilat antavat viranomaisille toivoa, että he edistyvät jo päiviä jatkuneiden tulipalojen sammutustöissä.

Tulipaloista aiheutunut savu on heikentänyt ilmanlaatua huomattavasti. Ilmanlaatu on ollut tavallista huonompi muun muassa Los Angelesissa.

Kaliforniassa ja Pohjois-Amerikassa on ollut useita metsäpaloja tämän vuoden aikana. Pienempiä metsäpaloja on riehunut myös Arizonassa, Coloradossa ja New Mexicossa. Myös Kanadan puolella brittiläisessä Kolumbiassa on raportoitu yli 200 tulipalosta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and