BBC: EU-jäsenyys ei ole välttämätön asia Turkille

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, ettei EU-jäsenyys ole välttämätön asia Turkille. Erdoganin mukaan Turkki pärjää yksinkin ja ”pystyy seisomaan omilla jaloillaan”.

Presidentti puhui vajaa vuosi sen jälkeen, mun maassa yritettiin sotilasvallankaappausta 15. heinäkuuta 2016. Ainakin 260 ihmistä kuoli, kun sotilaat pommittivat hallintorakennuksia ja ajoivat tankkeja siviilejä kohti.

12 kuukauden jälkeen, hätätila on ollut eri puolilla maata. Yli 50 000 on pidätetty, ja 140 000 on irtisanottu tai pidätetty virastaan. Noin 160 tiedotusvälinettä on suljettu, ja 2 500 toimittajia tai tiedotusvälineiden työntekijää on saanut potkut työpaikastaan.

Presidentti kiisti, että maassa olisi 150 toimittajaa vangittuina. Hän antoi ymmärtää, että puheet ovat valheita. Erdogan sanoi haastattelussa, että vankilassa on vain kaksi lehdistökortin omaavaa ihmistä.

EU ja Turkki aloittivat keskinäiset lähentymisneuvottelut vuonna 2005. Neuvottelujen eteneminen on kuitenkin ollut verkkaistakin hitaampaa. Neuvotteluja on hiertänyt muun muassa Kyproksen tilanne ja ihmisoikeuskysymykset. Jäsenyys on muuttunut yhä epätodennäköisemmäksi viime vuoden ja kuukausien tapahtumien jälkeen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and