Balkanilla taistellaan metsäpaloja vastaan

Kroatiassa palomiehet ovat taistelleet toista vuorokautta saadakseen Adrianmeren rannikolla riehuvat metsäpalot hallintaan. Rajuja maastopaloja on ollut Kroatiassa Splitin kaupungin lähistöllä ja naapurimaa Montenegrossa.

Maanantai-iltana palot levisivät jo Splitin esikaupunkialueille. Kaupungin yllä on ollut tummia savupilviä, sillä sen lähistöllä on riehunut kymmeniä metsäpaloja.

Sadat palomiehet taistelevat niitä vastaan ja useiden rakennusten kerrotaan palaneen. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan Splitissä paloi myös useita autoja ja paikallinen ostoskeskus jouduttiin evakuoimaan.

Tilanne on kuitenkin parantunut tiistai-aamuna merkittävästi, kun tuulet laantuivat ja tulipaloja alettiin sammuttaa lentokoneiden avulla.

Naapurimaassa Montenegrossa puolestaan taistellaan yhä, jotta useita rannikkokaupunkeja uhkaavat maastopalot saataisiin hallintaan. Viranomaiset ovat evakuoineet maastopalon uhkaamia kyliä.

Montenegro on myös pyytänyt EU:n apua palojen saamiseksi hallintaan.

Lähteet: AP, Reuters, Die Presse

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and