Autojen sisäilmassa on ruuhka-aikana odottamaton saastepiikki

Yhdysvalloissa on mitattu liikenteen päästöjä poikkeuksellisella tavalla: mittarit eivät olleet katujen ja teiden varressa tallentamassa tietoa ympäri vuorokauden, vaan sisällä autoissa ruuhka-aikana. Tulokset olivat odottamattoman huolestuttavia, tutkijat kertovat.

Duken ja Emoryn yliopistojen ja Georgian teknillisen instituutin tutkimuksessa jäljitettiin oksidatiivista stressiä aiheuttavia saasteita. Oksidatiivisessa eli hapettumiseen liittyvässä stressissä elimistössä syntyy niin paljon vapaita radikaaleja, etteivät antioksidantit pysty hillitsemään niitä.

Vapaat radikaalit ovat elämälle välttämättömiä atomeja ja molekyylejä, mutta liian suuri määrä saattaa vaurioittaa soluja. Se puolestaan on tutkimuksissa yhdistetty vakaviin sairauksiin, syöpien ja sydäninfarktien lisäksi muun muassa krooniseen uupumukseen ja masennukseen.

Tutkimuslaite hengitti auton etupenkillä

Tutkijoiden mukaan katuvarren jatkuva saastemittaus ei kerro autoilijoiden hengittämistä päästöistä, koska pakokaasun koostumuksessa tapahtuu nopeita muutoksia. Pitkän aikavälin mittauksissa jäävät selvittämättä myös ruuhkapiikkien vaikutukset, tutkijat sanovat.

Niinpä he kiinnittivät mittauslaitteet henkilöautojen istuimille ja lähettivät kuljettajat Atlantan aamuruuhkaan. Atlanta on Georgian osavaltion pääkaupunki. Siellä on vajaat puoli miljoonaa asukasta, mutta pääkaupunkialueella heitä on kuusi miljoonaa.

Laite imi sisäänsä ilmaa samaa vauhtia kuin ihminen hengittää. Mittaukset tehtiin yli 30 autossa runsaan 60 ajotunnin aikana.

Ruuhkassa autoilevalle tupla-annos saasteita

Laitteet mittasivat jopa kaksinkertaisen määrän saastehiukkasia katuvarsien kiinteisiin mittalaitteisiin verrattuina. Autojen sisäilmassa oli lisäksi kaksinkertainen määrä oksidatiivista stressiä aiheuttavia kemikaaleja.

– Havaitsimme, että ihmiset todennäköisesti saavat ruuhka-aikana tupla-annoksen näitä kemikaaleja. Jos ne ovat niin vaarallisia kuin monet tutkijat uskovat, töihin ja takaisin ajavien kannattaisi pohtia tapaansa vakavasti, sanoo professori Michael Bergin Duken yliopistosta.

Myös päästöjen pienhiukkasilla on samansuuntaisia vaikutuksia kuin oksidatiivista stressiä aiheuttavilla kemikaaleilla. Yhdessä niille altistuminen voi aiheuttaa ylireaktion, joka tuhoaa terveitä soluja ja DNA:ta.

Pakokaasua tulee pakoputkista.
Marcus Führer / EPA

Saasteet muuttuvat jo metrien matkalla

Berginin johdolla väitöskirjaansa tekevä Heidi Vreeland, tutkimuksen johtaja, selittää mittaustuloksia sillä, että pakokaasun kemiallinen koostumus muuttuu hyvin nopeasti, jopa jo parin metrin matkalla.

– Lisäksi aamuaurinko lämmittää teiden pintaa, minkä vuoksi saasteet nousevat ilmavirran mukana ylös, Vreeland kertoo.

Berginin mukaan yksi asia on selvää, vaikka lisätutkimukset ovat paikallaan: autoilu ruuhka-aikana on vaarallisempaa kuin on luultu.

Virhe kaupunkisuunnittelussa

– Olen valmis väittämään, että pohjimmiltaan kyse on kaupunkisuunnittelun epäonnistumisesta, sanoo tutkimuslaitteet suunnitellut Roby Greenwald, joka oli tutkimuksen aikaan Emoryn yliopiston apulaisprofessori.

Useimmilla Atlantan ympäristössä asuvilla ihmisistä ei hänen mukaansa ole muuta mahdollisuutta kuin ajaa autolla töihin, kouluun tai minne he ovatkaan menossa.

– Henkilöautokeskeinen järjestelmä ei istu näin isoihin kaupunkeihin. Tutkimuksemme on jälleen yksi surullinen esimerkki liikenteen vaikutuksista terveyteen, Greenwald sanoo.

Tutkimus on julkaistu Atmospheric Environment -lehdessä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and