Auto törmäsi jalankulkijoihin New Yorkin ydinkeskustassa – Ei viitteitä terrorismiyhteyksistä

Yhdysvalloissa New Yorkissa auto on törmännyt jalankulkijoihin Times Squarella Manhattanilla.

Reutersin silminnäkijätiedon mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut ja kymmenen ihmistä on loukkaantunut. New Yorkin palokunta vahvistaa Twitterissä, että yksi ihminen on kuollut ja 12 ihmistä on viety sairaalahoitoon.

Auton kuljettaja on pidätetty. Medialle puhuneet viranomaiset kertovat, että terrorismia ei ainakaan tässä vaiheessa epäillä motiiviksi.

Pidätetyllä 26-vuotiaalla miehellä kerrotaan olleen aiemmin kaksi rattijuopumustuomiota. The New York Timesille puhunut viranomainen kertoi epäillyn vaikuttaneen humaltuneelta tai huumeiden vaikutuksen alaiselta.

Silminnäkijät kertoivat Reutersille, että auto ajoi vastaantulevan liikenteen kaistalle ja sitten jalkakäytävälle, missä se osui jalankulkijoihin. Auto pysähtyi lopulta törmättyään tolppiin 45. kadun ja Broadwayn kulmassa.

Poliisi on sulkenut laajan alueen Times Squaren läheisyydestä ja on useaan otteeseen laajentanut suljettua aluetta. Tapaus sattui lounasaikaan, jolloin alueella on erittäin vilkasta. _

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

CBS-kanavan uutisten mukaan kyseessä oli punainen Honda-henkilöauto ja kuljettaja on poistettu autosta. Uutiskuvissa näkyy auto, joka on törmännyt ajoesteisiin. Autosta nähtiin aiemmin nousevan liekkejä.

CBS:n saamassa kuvamateriaalissa poliisi kuljettaa käsiraudoissa olevan miehen poliisiautoon. CBS:n mukaan kyseessä on 26-vuotias mies Bronxista. Hänellä on kanavan tietojen mukaan aiemmin ollut kaksi rattijuopumustuomiota.

Times Squaren tapahtumista on informoitu Yhdysvaltain presidenttiä, CBS kertoo. Liittovaltion poliisi FBI osallistuu tapauksen tutkintaan New Yorkin poliisin kanssa.

Päivittäin Times Squaren alueella kulkee satoja tuhansia ihmisiä, joukossa paljon turisteja.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and