Australiassa kaksi miestä syytettyinä Isis-ohjein rakennetun pommin salakuljettamisyrityksestä lentokoneeseen

Australian poliisin mukaan kaksi miestä, iältään 32 ja 49 vuotta, saa syytteet terrotekoihin liittyvistä rikoksista. Miesten aikomuksena oli asettaa itsetehty räjähdyslaite Sydneystä lähtevälle Etihad Airwaysin lennolle. He ovat veljeksiä.

Australian liittovaltion poliisin turvallisuudesta vastaava komissaari Michael Phelan sanoi miesten saaneen apua pommin rakentamiseen Isis-päälliköltä Syyriasta.

– Tämä on yksi ovelimmista salajuonista, mikä on koskaan koettu Australiassa, Phelan sanoi.

Isis-päällikkö lähetti räjähdyslaitteeseen tarvittavat osat miehille kansainvälisenä lentorahtina ja poliisin mukaan ohjasi heitä laitteen rakentamisessa.

– Huippuluokan räjähde. En halua kertoa yksityiskohdista, koska se on vielä tutkittavana, mutta se on erittäin korkeatasoinen, sotilaskäyttöön tarkoitettu räjähdyslaite, Phelan jatkoi.

Kemiallinen ase valmisteilla

Phelanin mukaan samat miehet olivat yrittäneet rakentaa myös kemiallisen laitteen, mutta sen käytöstä koneiskuun ei ole todisteita. Laitteella olisi pystynyt valmistamaan erittäin myrkyllistä vetysulfidia.

Syytteet saaneet miehet pidätettiin viime viikonloppuna Sydneyssä tehdyssä terrorismin vastaisessa ratsiassa.

Ratsian yhteydessä neljästä pidätetystä miehestä yksi on vapautettu ja toinen pysyy edelleen poliisin huostassa ilman syytettä terrorismivastaisen poikkeuslain nojalla.

Lähde Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and