Astrid Lindgrenin lapsuuden unelma Melukylässä myydään

Monet suomalaislapsetkin muistavat pittoreskin Melukylän, jossa oli kolme taloa ja seitsemän lasta. Liisa, Saku, Naku, Riitta, Anna, Olli ja pikku-Kersti leikkivät idyllisessä eteläruotsalaisessa maisemassa, jossa tuntui olevan ikuinen kesä ja josta paha maailma pysytteli kaukana.

Todellisuudessa Melukylän kolmen talon pihapiiri sijiatsee Sevedstorpin kylässä, Vimmerbyn ja Mariannelundin puolivälissä ja yksi taloista on laitettu myyntiin. Mielenkiintoisen palasen ruotsalaista kulttuurihistoriaa saisi lunastettua itselleen suomalaisen peruskesämökin hinnalla eli 88 000 eurolla.

1800-luvulla rakennettu punainen torppa oli Astrid Lindgrenin isän Samuel Augustin lapsuudenkoti. Talo ja sen pihapiiri naapuritaloineen oli Lindgrenin innoittajana Melukylän lapset –kirjasarjassa. Lisäksi pihapiirissä kuvattiin vuonna 1986 Lasse Hallströmin ohjaama elokuva Melukylän lapset.

Asunnonvälittäjän ilmoituksen mukaan kaksikerroksisessa puutalossa on 85 asuinneliötä, kolme huonetta, keittiö ja kylpyhuone. Lisäksi talosta löytyy vanhoja, puisia peiliovia, lankkulattiat, puuhella ja koristeellisia tulipesiä. Toki rakennukseen kuuluu myös piharakennus sekä vehreä puutarha vanhoine puineen.

Melukylän kiinteistökaupoista ovat kertoneet verkkosivuillaan Ruotsin yleisradioyhtiö SVT sekä sanomalehti Aftonbladet.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and