AP: Trumpin hallinnolta tiukat viisumivaatimukset kuudelle maalle – Hakijalla oltava lähisukua tai liikesuhde Yhdysvalloissa

Presidentti Donald Trumpin hallinto vaatii jatkossa kuudesta muslimienemmistöisestä maasta tulevilta viisuminhakijoilta ja kaikista maista tulevilta pakolaisilta läheistä perhe- tai liikesuhdetta Yhdysvaltoihin, kertoo uutistoimisto AP.

Uudet viisumisäännöt on muotoiltu sen jälkeen, kun korkein oikeus maanantaina salli osittain Trumpin ajaman muslimien maahantulokiellon.

AP:n mukaan jo hyväksyttyjä viisumeja ei peruta, mutta ulkoministeriö vaatii uusilta jemeniläisiltä, iranilaisilta, libyalaisilta, somalialaisilta, sudanilaisilta ja syyrialaisilta hakijoilta todistetta siitä, että heillä on Yhdysvalloissa vanhempi, puoliso, lapsi, sisarus, vävy tai miniä.

Sama sääntö koskee – joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta – pakolaisia, jotka odottavat pääsyä Yhdysvaltoihin.

Ohjeet tulevat voimaan tänään torstaina, kertoo AP. Ohjeista on kerrottu uutistoimiston näkemässä viestissä, joka on lähetetty kaikkiin Yhdysvaltain edustustoihin ja konsulaatteihin myöhään keskiviikkona. Isovanhempia, lapsenlapsia, setiä, tätejä, serkkuja tai muita perheenjäseniä ei pidetä riittävän läheisinä sukulaisina.

Liikesuhteen puolestaan tulee olla "virallinen, dokumentoitu ja muodostettu tavalliseen tapaan" eikä kiellon välttämiseksi. Kielto ei koske esimerkiksi luennoitsijoita ja toimittajia, joilla on voimassaoleva työsopimus tai kutsu Yhdysvaltoihin.

Lähde: AP

Lue myös:

USA:n korkein oikeus sallii Trumpin ajaman maahantulokiellon suurilta osin

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and