Analyysi: Kun maahanmuuttokielteisyyttä ryhdyttiin kutsumaan nuivaksi

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho lanseerasi turvapaikkapolitiikkaan termin "nuiva" ennen 2011 eduskuntavaaleja.

Halla-aho ja kaksitoista muuta kansanedustajaehdokasta allekirjoittivat niin kutsutun Nuivan vaalimanifestin. Allekirjoittajien nimet on manifestista nykyisin poistettu. Nimekkäimpiä allekirjoittajia manifestissa ovat Halla-ahon lisäksi nykyinen eduskunnan puhemies Maria Lohela ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Nykyisiä kansanedustajia listalla on kolme. Heitä ovat vastavalittu perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja Juho Eerola, äärikansallisen Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen ja Vesa-Matti Saarakkala.

Lisäksi allekirjoittajia ovat perussuomalaisista erotettu, entinen kansanedustaja James Hirvisaari, sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan saanut Freddy van Wonterghem, Suomen Sisun entinen puheenjohtaja Teemu Lahtinen, Heikki Luoto, Heta Lähteenaro, Johannes Nieminen ja Pasi Salonen.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Laura Huhtasaari on julistautunut nuivaksi myöhemmin.

Gettoutumisella peloteltiin, kun turvapaikanhakijoita oli 3 000

Nuivassa manifestissa maalaillaan turvapaikanhakijoiden aiheuttamia uhkia.

Tulijoiden sanottiin hakeutuvan suuriin kaupunkeihin ja ennustettiin vievän asuntojonoissa paikan suomalaiselta asunnontarvitsijalta.

Gettoutuminen on pysäytettävä alkuunsa, vaadittiin.

– Jatkuva mekkalointi Euroopan kaupunkien maahanmuuttajalähiöissä kertoo, mikä Suomen nykymenolla odottaa, manifestissa kirjoitettiin.

Tuolloin Suomeen tuli vuosittain kolmisentuhatta turvapaikanhakijaa.

Manifestin mukaan oikea ratkaisu olisi kieltää asuntojonot sellaisilta maahanmuuttajilta, jotka saavat yhteiskunnalta tukea.

Turvapaikan saamista on manifestin mukaan kiristettävä tuntuvasti, pikakäännytykset otettava käyttöön ja perheenyhdistäminen sallittava vain, jos hakija pystyy huolehtimaan perheestä ilman yhteiskunnan tukea.

Manifestistä on kaikuja kulkeutunut hallituksen maahanmuutto-ohjelmaan. Tämä ei ole ihme, sillä hallituspuolue perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelma on Jussi Halla-ahon laatima.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and