Amerikkalaisten matkustuskielto Pohjois-Koreaan astuu voimaan 1. syyskuuta alkaen

Yhdysvallat on asettanut passinsa halitjoille matkustuskiellon Pohjois-Koreaan syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Pohjois-Koreasta tulee ainoa maa, johon amerikkalaisilta kielletään matkustaminen.

Yhdysvallat ilmoitti matkustuskiellosta jo 21. heinäkuuta, noin kuukausi sen jälkeen, kun Pohjois-Koreassa pakkotyöhön tuomittu Otto Warmbier palautettiin Yhdysvaltoihin aivovaurion aiheuttamassa koomassa. Hän oli vangittuna Pohjois-Koreassa 1,5 vuotta, kunnes yllättäen vapautettiin tämän vuoden kesäkuussa. Warmbier kuoli pian palautuksensa jälkeen 19. kesäkuuta.

Yhdysvaltojen kansalaiset, jotka haluvat jatkossa päästä Pohjois-Koreaan, täytyy olla erityissyy. Lupa myönnetään ainoastaan rajoitetuissa erityistapauksissa.

Toimittajat ja esimerkiksi kansainvälisen tai amerikkalaisen Punaisen Ristin virallisissa tehtävissä humanitaarista työtä tekevät henkilöt voivat hakea poikkeusta matkustuskieltoon.

Yhdysvaltain hallitus kertoi viime kuussa, että amerikkalaisilla on Pohjois-Koreassa riski joutua pidätetyksi pitkäksi aikaa.

Matkustuskielto pohjautuu myös Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välisiin kasvaneisiin jännitteisiin. Jännitystä ovat lisänneet Pohjois-Korean toistuvat ohjuskokeet ja mahdollisuus iskeä ydinohjuksella myös Yhdysvaltoihin.

Pohjois-Koreassa on tällä hetkellä pidätettynä kaksi korealaisamerikkalaista tutkijaa ja lähetyssaarnaaja, kanadalainen pastori sekä kolme Etelä-Korean kansalaista, jotka tekivät lähetystyötä.

Japani sanoo Pohjois-Korean pidättäneen useita kymmeniä Japanin kansalaisia.

Lähde Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and