Amerikkalaisfirma tarjoaa ihonalaisia mikrosiruja kaikille työntekijöilleen – Toimii kuin lähimaksu

Three Square Market -yritys alkaa tarjota kaikille työntekijöilleen käteen asennettavia mikrosiruja ensimmäisenä Yhdysvalloissa. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Riisinjyvän kokoinen mikrosiru korvaa perinteisen tunnistautumiskortin. Sen avulla voi esimerkiksi avata ovia, kirjautua tietokoneelle ja kopiokoneelle sekä ostaa ruokaa.

Peukalon ja sormien väliin asennettava siru toimii radiotaajuisella etätunnistuksella. Samaa teknologiaa käyttävät esimerkiksi lähimaksulla toimivat maksukortit ja mobiilimaksamisjärjestelmät.

Ohjelma on vapaaehtoinen Three Square Marketin työntekijöille. Tähän mennessä 50 työntekijää 85:stä on BBC:n mukaan ilmoittautunut vapaaehtoiseksi mikrosirukokeiluun.

Kokeilu on herättänyt huolen, että työntekijöitä voitaisiin jäljittää mikrosirun avulla vapaa-ajallakin. BBC:n haastattelema yhtiön varakehitysjohtaja kuitenkin vakuuttaa, että siruun ei tule jäljittämistoimintoa.

Teknologia ollut käytössä jo kauan

Yhdysvaltalaisyritys tekee teknologian kehittämisessä yhteistyötä ruotsalaisen BioHax-yrityksen kanssa. Ruotsalaisessa start up -keskuksessa niin kutsutut biohakkerit ovat asentaneet mikrosiruja työntekijöihin jo tammikuusta 2015 lähtien.

CNBC:n mukaan myös Belgiassa toimiva yritys tarjoaa työntekijöilleen siruja, ja eri puolilla maailmaa on hajanaisia vastaavia tapauksia.

Ihonalaisia mikrosiruja on käytetty aiemminkin muunlaisissa yhteyksissä. Esimerkiksi Espanjan Barcelonassa yökerho asensi vuonna 2004 vip-asiakkailleen ihonalaisia siruja, joilla nämä voivat maksaa juomia. Yhdysvalloissa Floridassa mikrosiruja on käytetty Alzheimer-potilailla yhdistettyinä heidän terveystietoihinsa ja Meksikossa kulkuoikeuksien antamiseen syyttäjäviranomaisille.

Vastaavaa teknologiaa on käytetty jo vuosikymmenten ajan lemmikkien jäljittämiseen.

Maksukortin ja passin korvaaja?

Tulevaisuudessa ihonalainen siru voisi toimia maksamis- ja tunnistautumismenetelmänä luottokortin ja puhelimen rinnalla, ruotsalais- ja yhdysvaltalaisfirmassa visioidaan.

Three Square Marketin mukaan siruteknologia voisi toimittaa jopa passin virkaa. Ihonalaisen passimikrosirun tiellä on kuitenkin vielä Fox Newsin mukaan paljon kehitystyötä ja sormenjälkitunnistus on tällä hetkellä kehittyneempää.

Lue myös:

Kotiovesta sisään koodin, sormenjäljen tai ihonalaisen mikrosirun avulla? Ei scifiä, vaan nykytekniikkaa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and