Ainakin 36 kuollut bussiturmassa Kiinassa

Ainakin 36 ihmistä on kuollut linja-auton törmättyä moottoritietunnelin seinään Luoteis-Kiinassa. Asiasta kertoo maan virallinen uutistoimisto Xinhua.

Turman kerrotaan tapahtuneen hieman ennen puoltayötä Shaanxin maakunnassa. Tilanteessa loukkaantui lisäksi 13 ihmistä, jotka on viety sairaalaan. Pelastustoimien kerrotaan olleen käynnissä vielä aamuyöllä Suomen aikaa.

Linja-auto oli matkalla Chengdusta Luoyangin kaupunkiin Henanin maakunnassa.

Uutistoimisto AP:n mukaan ei ole tiedossa, onko linja-auto ainoa onnettomuudessa osallisena ollut kulkuneuvo. Kiinan valtiontelevisio CCT kertoo, että maan yleisestä turvallisuudesta vastaava ministeri on määrännyt nopean tutkinnan aiheesta.

Moottoritieonnettomuudet ovat maassa yleisiä korkeista nopeuksista, aggressiivisesta ajotyylistä ja liian pienistä turvaväleistä johtuen. Kiina ei ole julkaissut tilastoja liikenneturvallisuudestaan, mutta Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan vuonna 2013 kiinan liikenneturmissa kuoli noin 250 000 ihmistä.

Peking on aikonut suitsia vaarallista liikennekäyttäytymistä, mutta hyvin nopeasti autoistuva maa ja verrattain vähäinen ajotaitojen valvonta ovat tehneet vaikeaksi onnettomuuksien vähentämisen erityisesti maaseudun teillä.

Lähteet: AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and