Afganistanin pääkaupungissa tuhoisa pommi-isku

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut pommi-iskussa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Isku tehtiin Kabulin länsiosissa sijaitsevalla alueella, jossa asuu muun muassa presidentin toinen erityisavustaja Mohammad Mohaqiq.

Pommi-iskun yksityiskohdat ovat vielä epäselvät. Viranomaisten arviot iskussa kuolleista ja loukkaantuneista vaihtelevat. Joidenkin arvioiden mukaan kuolleita voi olla yli kaksikymmentä.

Myös iskun kohde on epäselvä. Yhden arvion mukaan iskun kohde olisi ollut Mohaqiqin asunto. Toisen arvion mukaan kohde oli minibussi, joka saattoi kuljettaa Afganistanin hallinnon työntekijöitä.

Isku tehtiin alueella, jossa asuu paljon shiia-muslimeja. Esimerkiksi terroristijärjestö Isis on tehnyt iskuja shiioja vastaan, kun järjestö on yrittänyt lisätä sunni- ja shiia-muslimien vastakkainasettelua.

Kukaan ei ole ilmoittanut iskun tekijäksi.

Itsemurha- ja pommi-iskut ovat yleisiä Kabulissa. YK:n tilastojen mukaan Afganistanin väkivaltaisuuksissa on alkuvuoden aikana kuollut lähes 1 700 ihmistä. Afganistanin huonon turvallisuustilanteen takia Yhdysvallat harkitsee, että se lähettää lisää sotilaita kouluttamaan Afganistanin turvallisuusjoukkoja.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and