Äänestys on alkanut vilkkaana Kenian vaaleissa – Tuloksesta odotetaan tiukkaa

Äänestys on alkanut vilkkaana Itä-Afrikan väkirikkaimmassa maassa Keniassa. Äänestyspaikat aukesivat kuudelta aamulla paikallista aikaa, ja monet kenialaiset olivat odottaneet äänestysvuoroaan yöstä lähtien.

Vaaleissa on nyt toista kertaa käytössä sähköinen äänestäjien tunnistamis- ja ääntenlaskentajärjestelmä. Edellisissä vaaleissa järjestelmä kaatui, mikä sai aikaan epäselvyyksiä.

Vaalit ovat toistaiseksi sujuneet rauhallisesti. Monille on mielessä maan 10 vuoden takaiset vaalit, joiden yhteydessä Keniassa nähtiin sen itsenäisyyden ajan pahimmat väkivaltaisuudet.

Sitä seuraavat, vuoden 2013 vaalit sujuivat kuitenkin rauhallisesti, mikä on luonut uskoa maan parlamentaarisen demokratian toimivuuteen.

Varotoimenpiteenä viranomaiset ovat lähettäneet vaaleja valvomaan 150 000 turvallisuusjoukkojen edustajaa.

Vaaleista on etukäteen ennustettu hyvin tasaisia. Istuva presidentti Uhuru Kenyatta ja hänet haastava oppositiojohtaja Raila Odinga ovat tuoreimpien mielipidemittausten mukaan lähes tasoissa.

Alustavia tuloksia saadaan keskiviikkona.

Lue lisää:

Kenialaiset käyvät tänään vaaliuurnille – Näiden syiden takia väkivallan leimahtamista on syytä pelätä

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and