86-vuotias jalokivivaras pidätettiin jälleen varkaudesta – edes jalkapanta ei pidätellyt mummoa

Doris Paynellä oli hallussaan vajaan 80 euron arvosta tavaraa, kun hänet pidätettiin Wallmart-tavaratalossa Atlantan esikaupunkialueella Yhdysvalloissa. Paynella oli jalassaan edellisen varkauden takia laitettu jalkapanta, kun hänet pidätettiin, kertoo CNN.

Payne on tunnettu jalokivivaras, joka on tuomittu useista varkauksista. Hänen arvioidaan varastaneen vajaan kahden miljoonan euron edestä jalokiviä vuosikymmeniä kestäneen toimintansa aikana.

Paynen elämästä on tehty dokumenttielokuva nimeltään The Life and Crimes of Doris Payne. Hän aloitti varkaudet jo 1950-luvulla ja on käyttänyt elämänsä aikana useita peitenimiä.

Jalokivivarkauksista näpistyksiin

Yksi Paynen tunnetuimmista varkauksista on 1970-luvulta, jolloin hän varasti yli 450 000 euron arvoisen sormuksen Monte Carlosta. Vielä yli 80-vuotiaanakin Payne on pidätetty useamman kerran jalokivivarkauksista.

Vuoden 2016 joulukuussa Payne pidätettiin, kun hän varasti vajaan kahden tuhannen euron arvoisen timanttikaulanauhan atlantalaisesta tavaratalosta. Sen jälkeen hänet asetettiin kotiarestiin jalkapannan kera.

Tällä kertaa Payne tyytyi näpistämään tavaroita Wallmart-tavaratalon kosmetiikka-, elektroniikka- ja elintarvikeosastoilta. Hän oli piilottanut varastetut tuotteet kassiinsa ja jäi kiinni maksettuaan vain ostoskärryssään olevat tavarat.

Elegantti jalokivivaras

Los Angeles Timesille vuonna 2008 antamassaan haastattelussa Payne kertoi varastaneensa ensimmäisen timanttinsa ollessaan 27-vuotias. Hän ei koskaan käyttänyt asetta varkauksissaan, vaan pukeutui elegantisti, huijasi myyjiä puheillaan ja nappasi kalliit jalokivet nopeasti.

Doris Paynen pidätyskuva vuodelta 1965.
Doris Paynen pidätyskuva vuodelta 1965.Clevelandin poliisi / EPA

– Minulla oli hauskaa. En kadu varkauksia vaan sitä, että jäin kiinni, Payne on sanonut haastatteluissa.

Nyt Paynen iäkkyys ja pienikokoisuus hämäävät monia ajattelemaan, että hän on vain harmiton mummo. Hänen asianajajansa uskoo, että Payne varastaa, koska pystyy yhä siihen.

– Hän ei koskaan vahingoita ketään. Varkauksistaan huolimatta hän on erittäin viehättävä ihminen, jolla on paljon hauskoja tarinoita, asianajaja Gretchen Von Helms kertoi CNN:lle.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and