5 000 palomiestä taistelee Kaliforniassa maastopaloja vastaan – Los Angelesissa rikottiin lämpöennätys

Kaksi Kaliforniassa riehuvaa suurta maastopaloa on pakottanut 8 000 ihmistä jättämään kotinsa.

Sierra Nevadassa 4000 ihmistä on evakuoitu ja 7 400:a on käsketty valmistautumaan pakenemaan tulen tieltä, kun palot etenevät voimalla ruohikkoisilla rinteillä. Sierra Nevadassa maastoa on palanut 11 neliökilometrin laajuudelta.

Etelä-Kalifornian Santa Barbarassa on evakuoitu 3 500 asukasta. Yksi paloista oli laajuudeltaan jopa 31 neliökilometriä. San Luis Obispossa tuli on katkaissut liikenteen valtatie 154:lla.

Sunnuntaina maastopaloja vastaan taisteli Kaliforniassa 5 000 palomiestä. Heistä neljä on loukkaantunut tulipaloja sammuttaessaan.

Los Angelesin esikaupungeissa mitattiin lämpöennätys, kun elohopea nousi lähes 43 asteeseen. Myös kaupungin keskustassa rikottiin vuoden 1886 lämpöennätys.

Kanadassa ennennäkemättömän laajat palot

Maastopalot riehuivat myös muualla läntisissä Yhdysvalloissa. Coloradossa ja Arizonassa, Oregonissa ja Nevadassa sekä Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa on raportoitu paloista.

– Näin montaa ihmistä ja kotia koskettavaa maastopalojen sumaa ei ole Brittiläisessä Kolumbiassa ennen nähty, sanoi Kamloopsin palolaitoksen johtaja Rob Schweizer.

Toistaiseksi ei ole saatu tietoa kuolonuhreista.

Lisää aiheesta:

Maastopalot raivoavat ennätyskuumuudesta kärsivässä Kaliforniassa

Lähteet: AP, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and