10 kuoli Lindexin käyttämän tehtaan räjähdyksessä Bangladeshissa

Ainakin 10 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut vaatetehtaalla tapahtuneessa räjähdyksessä Bangladeshissa. Onnettomuus tapahtui Gazipurissa aivan pääkaupungin Dhakan pohjoispuolella maanantai-iltana.

Räjähdys johtui ilmeisesti lämminvesivaraajasta, joka räjähti toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Räjähdys tapahtui, kun tehdasta valmisteltiin tuotannon aloittamiseen muslimien pyhän ramadan-juhlan jälkeen.

Voimakas räjähdys romahdutti osan kuusikerroksisesta rakennuksesta.

Multifabs-yrityksen tehdas toimii useiden eurooppalaisten tuotemerkkien alihankkijana. Suomesta tehtaan asiakkaina ovat Seppälä, Lindex ja Stockmann.

Stockmannin mukaan näyttää siltä, että kyseessä on valitettava onnettomuus. Lindex-vaateketju on osa Stockmannia.

Bangladeshissa vaatetuotanto on iso bisnes. Bangladeshin vaatetehtaat myyvät maailmalle vaatteita noin 26 miljardilla eurolla, mutta teollisuudenala on pahamaineinen: palkat ovat pieniä, ja vain joitakin satoja noin 4 500 vaatetehtaasta on hyväksytty turvallisiksi.

Bangladeshin pahin tehdasonnettomuus tapahtui vuonna 2013, kun Rana Plazan yhdeksänkerroksinen tehdasrakennus romahti. Onnettomuudessa kuoli yli 1 100 ihmistä.

Lue myös: Kaikkien aikojen alennusmyynti

Katso, mitä vaatekaupat kertovat tehtaistaan riskimaissa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and